• +380 (67) 959-19-63

Вовна мериноса - що це таке?

Вовна мериноса є натуральним тонким волокном, отриманим від овець породи меринос. Популярність вовни саме від цієї тварини пояснюється тим, що вона тонка і міцна. Відповідно, всі вироби з вовни мериноса зносостійкі, при цьому володіють хорошими теплорегуляционными властивостями.

Вовна мериноса – властивості

Будь-яка овеча вовна володіє лікувальними властивостями, оскільки є натуральним матеріалом, що поглинає і нейтралізує всі токсичні речовини, що виділяються з потом. Що до вовни мериноса, то ця пряжа крім токсинів вбирає вологу і відмінно гріє. Речі з вовни мериноса відрізняється винятковою грязеустойчивостью, оскільки її пружиниста структура волокон відштовхує бруд, так що речі очищаються шляхом простого струшування.

Природні властивості вовни мериноса забезпечує комфортні відчуття як в зимовий холод, так і в літню спеку. Цей матеріал активно використовують як наповнювач для ковдр, під якими так приємно спати в будь-який час року.

В умовах підвищеної вологості шерсть нагрівається завдяки подіями всередині волокон екзотермічним процесів. А ще вовна мериноса відмінно відштовхує неприємні запахи, завдяки чому її широко використовують при пошитті постільної білизни – з ним у ліжку не залишається ніяких зайвих запахів, що виникають із-за життєдіяльності бактерій на шкірі людини.

Ще одна корисна властивість овечої вовни – заспокійливий. Погодьтеся – дуже приємно після важкого і насиченого стресами дня повернутися додому і укутатися в м'який ковдру з вовни мериноса.

Також цей матеріал створює просто неприйнятні умови для розмноження бактерій завдяки вмісту в шерсті креатину. А водний репелент, що утворюється на поверхні волокон, відлякує будь-яких комах.

Вироби з вовни мериноса

В першу чергу, вовна мериноса особливо краща перед будь-якими іншими матеріалами для виготовлення різних виробів для дітей. Вона дуже м'яка, гіпоалергенна, самостійно регулює процес теплообміну, завдяки чому дитина, яка ще не може поскаржитися на холод або перегрів, відчуває себе комфортно.

На другому місці за популярністю – пледи і ковдри з вовни мериноса. Вони обволікають людини своїм теплом і м'якістю, змушуючи забути всі неприємності і вдатися до здорового глибокого сну.

Спальна білизна з вовни мериноса також дуже популярно. Причини – гіпоалергенність, відразливі властивості по відношенню до шкідливих мікробів і бактерій, вміст у матеріалі ланоліну, який пом'якшує і заспокоює шкіру, допомагає організму добре відновитися під час сну.

Досить відомі вироби з вовни мериноса, вироблені в Італії: це в основному пледи, ковдри які роблять відпочинок на дачі, в квартирі неймовірно комфортним. Вони не обробляються ніякими додатковими барвниками, завдяки чому залишаються екологічно безпечними.

Як прати вовна мериноса?

вовна мериноса що це такое1

Прати вироби з вовни мериноса потрібно згідно зі вказівками на етикетці. Взагалі, речі з цього волокна, не особливо схильні забруднень завдяки хорошим брудовідштовхуючими властивостями, а також здатністю до самоочищення. Це можливо завдяки особливій структурі вовни мериноса. Так що часта прання речей з вовни не потрібна. Їх просто потрібно періодично провітрювати на вологому повітрі.

Сподіваємося, що наша стаття допомогла вам краще дізнатися властивості вовни мериноса і зрозуміти, що це таке. Сміливо купуйте вироби з цього прекрасного матеріалу і насолоджуйтеся процесом їх експлуатації.



© 2024 tutu. All rights Reserved.
Розробка сайту fast-shop.com.ua
Графік роботи
  • Понеділок - Пʼятниця - 10:00 - 18:00 - 10:00 - 18:00
  • Субота - Вихідний
  • Неділя - Вихідний
Контакти
  • Дніпро, Україна
  • +380 (67) 579-92-68 Роздріб
  • +380 (67) 959-19-63 Оптовикам